9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:40

Ministrul Educației propune ca elevii care susțin examene în vară să meargă la școală și în scenariul roșu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat sâmbătă că va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala reintră în scenariul roșu. Declarația vine în aceeași zi în care 17 localități din jurul Capitalei au intrat în scenariul roșu ca urmare a ratei de infectare de peste 3 la mia de locuitori.

 

Ministrul a declarat, sâmbătă, într-un interviu la Realitatea Plus că examenele naționale sunt cu prezență fizică, iar copiii trebuie să fie foarte bine pregătiți, de aceea se impune prezența copiilor la școală chiar și în scenariul roșu.

“Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune – pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face – ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale.

Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Totodată, ministrul a spus că regulile de distanțare și prudența trebuie păstrate în continuare “cu sfințenie” în școli.

Sâmbătă, 17 localități din județul Ilfov au intrat în scenariul roșu ca urmare a incidenței de peste 3 la mia de locuitori. Ca urmare, școlile, restaurantele, sălile de jocuri de noroc, cinematografele și instituțiile de cultură se închid.