13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:05
No menu items!

Ministrul Educației: Orele de educație fizică pot fi înlocuite cu ore de educație pentru viață

spot_img

În contextul situației pandemice desebit de grave, în care România înregistrează 15.000 de cazuri de Covid în 24 de ore, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, propune ca orele de educație fizică să fie înlocuite cu ore de educație pentru viață, în condițiile în care temperaturile nu vor mai permite ca orele de sport să se desfășoare în aer liber.

Sorin Cîmpeanu spune că această decizie rămâne la latitudinea conducerii fiecărei școli din localitățile în care numărul de cazuri de SAR-COV-2 este mare.

„Ordinul comun de ministru prevede în continuare posibilitatea derulării orelor de educaţie fizică în spaţii interioare, dacă rata de incidenţă în localitate este sub doi la mie. Peste doi la mie, doar în spaţii exterioare fără masca de protecţie.

Având în vedere şi condiţiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de educaţie fizică în exterior. În acest sens, fiecare director de şcoală poate să suplinească aceste ore de educaţie fizică cu ore din disciplina Educaţie pentru viaţă, spre exemplu”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu

În Capitală, incidența a trecut de 11 la mia de locuitori, iar masca sanitară a redevenit obligatorie în aer liber.

                                                                                          C.Dumitrescu