15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:05
No menu items!

Ministrul Educaţiei, în prima zi a anului şcolar: “Schimbările sunt minime”

spot_img

„Se spune că sunt multe schimbări. Dragi elevi, în ceea ce vă privește, schimbările sunt minime. Schimbările vor fi mari din septembrie anul viitor”, le-a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, elevilor de la Colegiul Național Sfântul Sava, pe care l-a și absolvit în urmă cu 40 de ani.

„Anul acesta este o singură noutate, în afară de alternanța firească a perioadelor de învățare cu cele de relaxare, care acum se numesc module (…) Alte schimbări nu sunt anul acesta, poate săptămâna verde”, a precizat Cîmpeanu, în fața elevilor, referitor la dezbaterile din spațiul public privind noile reguli pentru anul școlar 2022-2023.

Ministrul Educaţiei a mai transmis, în prima zi a noului an şcolar, că îşi doreşte eliminarea „goanei după note” pe care spune că a constatat-o la unii elevi, dar şi la mulţi părinţi. „Şcoala nu se face pentru notă”, afirmă ministrul, care se arată convins că fiecare dascăl va şti cum să îşi evalueze elevii.

„Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu. Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu”, a afirmat ministrul Educaţiei.

                                                                                                                   Adina Silav