12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:16

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, demisă după afirmația: “Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”

spot_img

“Am aflat de la televiziune”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi24. “Eram într-o ședință la minister, nu m-a căutat nimeni, nici premierul, nici altcineva. Intenția mea era de a le spune că noi, la școală, vrem să demarăm o campanie de informare, dar nu putem fără ajutorul părinților. Nu a fost intenția de a acuza pe cineva, nu am cum să gândesc așa”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a declarat, joi seara, în cadrul unei emisiuni Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei“ fetiţele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al şcolii să fie mult mai responsabili. “Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat ministrul Educaţiei.

Viorica Dăncilă a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei după declaraţiile pe care le-a făcut recent, în cazul fetelor de la Caracal.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.