35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:51

Ministrul Educației cere mai mulți bani la rectificarea bugetară. Vrea să-i plătească pe profesori în funcție de performanță

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, că instituția pe care o conduce are nevoie de bani în plus pentru lucrări de investiții, finanțarea creșelor, pentru burse, dar și pentru salariile profesorilor, care urmează să fie plătiți în funcție de performanță.

Sorin Cîmpeanu s-a numărat printre miniștrii care au sosit încă de dimineață la Ministerul Finanțelor, unde au loc discuții pentru sumele alocate în plus la rectificarea bugetară.

Astfel, ministrul Educației a precizat că sectorul pe care îl gestionează are nevoie de resurse suplimentare, inclusiv pentru motivarea personalului didactic.„Aceste resurse trebuie să fie alocate acolo unde trebuie, inclusiv pentru salarizare. Acele criterii de performanță care vor face diferența între salariul unui profesor și salariul altui profesor, vor face parte din pachetul legislativ la care lucrăm”, a declarat ministrul Educației.

Întrebat la cât ar putea ajunge salariul unui profesor, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Nu voi avansa niciun procent. Consider că este iresponsabil să avansezi, în orice poziție ai fi, inclusiv aceea de ministru, înainte de a discuta cu profesorii, cu sindicatele, de a vedea resursele, de a vedea nevoile reale și posibilitățile clare de alocare pe criterii de performanță”.

Ministrul a subliniat că a venit cu temele făcute, având sumele necesare exacte, pe fiecare capitol, nepunându-se problema tăierii din bani.

„Execuția bugetului Ministerului Educației este de 50% pe primul semestru, adică exact atât cât trebuia să fie. Premierul Florin Cîțu, ministru interimar de Finanțe, cu siguranță înțelege foarte bine nevoile de finanțare ale Educației. Sunt foarte multe obiective”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

                                                                                                                    Adina Silav