19.2 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 0:06
No menu items!

Ministrul Educației ar vrea să se renunțe la masca de protecție în timpul orelor de sport la școală, dar nu știe dacă e de acord și ministerul Sănătății

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-ar putea renunța la masca de protecție în timpul orelor de sport, dar trebuie să vorbească și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, să fie de acord.

Ministrul Educației a dat exemplele celor mai multe țări din Europa, în care masca de protecție nu este purtată de elevi în timpul orelor de educație fizică, ci doar de la vestiar până la sala de sport.

„Austria nu solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia nu solicită, Finlanda nu solicită, Suedia nu solicită. Franța are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spații exterioare, Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul în care se fac activitățile fizice și mai apoi după orele de sport. Am găsit un singur exemplu în Europa pentru o regiune din Italia – Veneto – în care se solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, și acolo decizia este în curs de actualizare. Informarea este oficială, venită de la reprezentanții de la Bruxelles”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației va susține regula din Luxemburg, unde portul măștii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează orele de educație fizică, dar nu și în timpul orelor.

Redeschiderea școlilor și măsurile impuse pentru aceasta au fost stabilite în urma unui ordin comun al Ministerului Educației și Sănătății, dat cu 2 zile înainte de începerea cursurilor, ordin care a devenit atunci subiect de dispută în Guvern, între cele două instituții.

Emanuel Stan