10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 5:07

Ministrul Educației: Inspecția la clasă va fi o prioritate a anului școlar 2013-2014

spot_img

Ministrul Educației: Inspecția la clasă va fi o prioritate a anului școlar 2013-2014
foto: ziarulunirea.ro

 

“Inspecția la clasă va fi o prioritate a anului școlar 2013-2014. Testarea elevilor, fără note, fără a pune presiune pe ei, este necesară pentru a îndrepta, din timp, parcursul educațional al acestora”, a anunțat marți ministrul Educației, Remus Pricopie.

În cadrul unei întâlniri cu directorii de școli din județul Ilfov, ministrul le-a cerut acestora să pună accent pe inspecția la clasă și să monitorizeze procesul de predare-învățare.

Remus Pricopie a declarat că a luat această decizie având în vedere că rezultatele comparative între mediile din gimnaziu și mediile la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a au arătat, în multe cazuri, “diferente mult prea mari de notare a elevilor, de la 1,5 pana la 7 puncte.”

Ministrul a subliniat importanța introducerii evaluării naționale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, ca parte a măsurilor de monitorizare și îndrumare a elevilor și profesorilor.

“Degeaba am facut reforme la nivelul sistemului, dacă ele nu se regăsesc, zi de zi, în clasă, la nivelul comunității școlare. Inspecția la clasă va fi o prioritate a anului școlar 2013-2014. Testarea elevilor, fără note, fără a pune presiune pe ei, este necesară pentru a îndrepta, din timp, parcursul educațional al acestora. Este anormal ca, la finalul clasei a VIII-a, 34.000 de elevi să nu fie capabili să obțină media 5 la Evaluarea Națională”, a declarat Remus Pricopie.

Lucian Mera