18.3 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 12:59
No menu items!

Ministrul economiei riscă demiterea în cazul Oltchim

spot_img

daniel chitoiu

Ministrul economiei, Daniel Chițoiu, riscă să fie remaniat în cazul în care se dovedește că are o vină privind situația privatizării Oltchim, aflată în impas. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Victor Ponta.

„Dacă are o responsabilitate, sigur că da, o să verificăm împreună exact ce anume putea fi făcut altfel”. Şeful Guvernului a spus că ministrul îi va prezenta toate documentele legate de privatizarea Oltchim. Premierul a precizat că va lua o eventuală decizie privind demiterea acestuia după ce va analiza respectivele documente şi va vedea care sunt concluziile în cazul privatizării Oltchim. „Vreau să văd care sunt concluziile, pentru că ei au mers pe pașii stabiliți în mod legal, a venit cineva care a zis că are banii, nu-i avea, era greu să treci în caietul de sarcini ce te faci să nu fii escrocat, dar ne-am învățat minte”, a subliniat Ponta.

Premierul a spus că dacă se dovedeşte că Dan Diaconescu a minţit că are banii, acest lucru va avea consecinţe. „Știți la fel de bine ca și mine, probabil domnul Diaconescu ar fi preferat să nu fie primit la licitație ca să spună că el salva combinatul dacă-l lăsam. L-am primit și cred că ceea ce toți știam că de fapt nu are niciun leu și nicio intenție de a salva combinatul din păcate se confirmă, dar totuși bătaia asta de joc la adresa oamenilor nu poate să rămână fără consecințe”, a mai declarat premierul.