19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:51

Ministrul Economiei despre Schweighofer: ”Nu pleacă câinele de la măcelărie”

spot_img

Senatul a respins deja cererea președintelui Iohannis de modificare a legii

Tudose

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a declarat joi, la Bistrița, că nu crede că firma austriacă Schweighofer va pleca din România dacă noul Cod Silvic va intra în vigoare în forma aprobată de către Parlament, potrivit Agerpres.

”În ce măsură sunt aceste amenințări ale marilor operatori, că, domnule, noi închidem, plecăm… nu pleacă nimeni. Nu pleacă câinele de la măcelărie, stați liniștiți. Dar, evident, având bugete mari, pierzând cumva sume foarte mari, sunt foarte agitați”, a spus Tudose, într-o conferință de presă.

Întrebat care ar fi impactul economic în cazul în care firma austriacă își va închide, totuși, obiectivele din România, ministrul Economiei a răspuns ironic: ”Dumnezeule, o să rămână lemnul netăiat, o să rămânem cu pădurile netăiate! (…) Codul Silvic nu a fost făcut pentru o firmă sau împotriva unei firme. Vorbim de principii, de niște procente, de niște contingente. Cine se încadrează acolo, bine, cine nu, asta e. Dacă avem zece pomi de tăiat, nu vă închipuiți că, dacă pleacă unul cu drujba, pomii aceia rămân netăiați. Dar cei 10, nu 11, și nu cineva să îi taie pe toți, nu monopol”.

Tudose consideră că, până la intrarea în vigoare a Codului Silvic, este nevoie de luarea unor măsuri tranzitorii, cum ar fi interzicerea exportului de masă lemnoasă neprelucrată.

Ministrul Economiei a avut, joi, o întrevedere cu mai mulți oameni de afaceri din județul Bistrița-Năsăud.