20.3 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 12:44

Ministrul Economiei cere controale și anunță amenzi drastice pentru furnizorii de energie care nu respectă contractele

spot_img

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat într-o postare pe facebook că ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul.

„Controale la furnizori. ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru 1 an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul. Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5% din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, arată ministrul, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Virgil Popescu vorbește și despre protejare consumatorilor și precizează că va accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil.

„Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a adăugat ministrul.

C.D.