5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 19:10
No menu items!

Ministrul Dușa: Militarii români, lăudați de americani

spot_img

mircea dusa

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat joi că este mândru de militarii români care au fost lăudați și în SUA, în timpul vizitei la Pentagon a acestuia.

“Sunt mândru de militarii români și sunt mândru pentru că, le spuneam și lor, vin din SUA unde, după mult timp, ministrul Apărării a fost în vizită la Pentagon, la secretarul Apărării, la domnul Hagel, și unde am auzit cuvinte foarte frumoase despre România, despre români și mai ales despre Armata română”, a spus ministrul Mircea Dușa.

Acesta le-a spus și studenților din anul I de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu că americanii ne apreciază foarte mult armata.

“Nu poți să nu fii emoționat când peste Ocean se spune că românii, militarii români sunt oameni drepți, sunt oameni demni, sunt oameni responsabili, sunt oameni care-și fac datoria cu onoare și cu responsabilitate. Și, sigur, jertfa militarilor români nu este în zadar, pentru că întotdeauna au apărat onoarea și demnitatea României”, a adăugat ministrul Apărării Naționale.

Mircea Dușa a fost prezent joi, alături de cei peste 200 de studenți din anul I ai Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” la ceremonia de depunere a jurământului militar în Piața Mare din Sibiu.

A.V.