18.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 3:25
No menu items!

Ministrul Digitalizării semnează zilnic „munți de hârtii”

spot_img

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, sâmbătă, într-o emisiune televizată, că vrea implementarea sistemelor digitale în instituțiile de stat, a cloud-ului guvernamental, dar chiar la ministerul pe care îl conduce, semnează în fiecare zi „munți de documente”.

Ministrul recunoaște că țara noastră nu va scăpa prea curând de dosarul cu șină, de documentele tipărite nu doar între instituțiile statului, ci și între birourile și serviciile unei singure instituții.

Munţi de documente de hârtie am semnat. În fiecare dimineaţă aşa îmi încep ziua. Intru în acest minister şi găsesc vrafuri de documente pe care le semnez. Am semnat şi electronic, am semnat şi contractul de implementare al cloud-ului guvernamental, l-am semnat electronic, dar când vine vorba de fluxurile de documente, ministerul nu are în acest moment o platformă care să gestioneze acest flux de documente. Am pus această problemă din prima zi, cum să fii în Ministerul Digitalizării şi să plimbi hârtii toată ziua?”, a declarat Burduja la Digi24.

Ministrul Digitalizării a adăugat că vrea implementarea unei platforme de gestionare a documentelor într-un termen cât mai scurt.

”Trebuie făcută o platformă de gestiune a acestor documente, trasabilă, cu număr, zile la fiecare direcţie în parte. Ministerul are o soluţie destul de primitivă, pe termen scurt ne vom strădui să o punem în practică. Mi-am propus de la 1 august să o operaţionalizăm. Anterior mi-am propus şi 1 iulie. Dar problema în sine nu este doar voinţa unui ministru sau voinţa altuia, ci disponibilitatea funcţionarului public de a lucra online şi de a semna electronic aceste documente”, a subliniat Burduja.

Acesta a adăugat că nu ne vom scăpa prea curând de dosarul cu şină.

”Primesc zilnic această întrebare, când scăpăm de dosarul cu şină? Se va întâmpla lucrul acesta în ani de zile, nu se va întâmpla de azi pe mâine”, a mai declarat Sebastian Burduja.

E. Stan