-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 2:31
No menu items!

Ministrul de Interne va reînființa Poliția Animalelor, ca departament al MAI

spot_img

Marcel Vela a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate, că proiectul de reformă al MAI, programat să fie fie finalizat la sfârșitul acestei luni, prevede și reînființarea Poliției Animalelor.

Întrebat dacă din acest departament vor face parte polițiști sau și alți specialiști, de pildă veterinari, Marcel Vela a spus că vor fi analizate toate propunerile.

„În zona de ordine publică putem înființa un departament de poliția animalelor. Trebuie stabilit  cine ar trebui să se ocupe, vom analiza împreună și cu ONG-urile care se ocupă de protecția animalelor, plus că intervine și o latură de abordare strict de specialtate în domeniul veterinar”, a comentat Vela.

El nu a exclus posibilitatea ca Poliția Locală să preia această atribuție, privind protejarea animalelor. 

Proiectul de reformă a Ministerului de Interne a fost demarat în decembrie, în ianuarie au existat dezbateri pe această temă, dar, din cauza pandemiei, discuțiile au fost suspendate.

Poliția Animalelor a funcționat în subordinea ANSVSA, dar s-a dovedit a fi ineficientă. În București, există o Poliție a animalelor, dar ea nu are competențe pe infracțiuni, ci doar pe contravenții.