5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:54
No menu items!

Ministrul de interne, la Viena: România va susține efoturile europene de gestionare a crizei migrației / FOTO

spot_img

Ministrul afacerilor interne Dragoș Tudorache a participat sâmbătă, la Viena, la reuniunea internațională “Migrația de-a lungul rutei balcanice”, ocazie cu care a reiterat angajamentul României de a susține eforturile europene de gestionare a crizei migrației.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, duminică, într-un comunicat de presă, că ministrul afacerilor interne a prezentat contribuția pe care țara noastră a avut-o la nivel european în gestionarea fenomenului migrației și sprijinirea țărilor afectate de acest fenomen. Oficialul MAI a subliniat faptul că România are una dintre cele mai importante contribuții, cu resurse umane și logistice, în cadrul acțiunilor FRONTEX și BESA.

“În ceea ce privește misiunile FRONTEX, țara noastră este al doilea mare contributor după Germania, la acestea în 2016, participând 365 polițiști de frontieră români. Totodată, începând cu această lună și până la sfârșitul anului, 14 polițiști de frontieră iau parte la operațiunea comună de sprijin a autorităților bulgare prin suplimentarea de către statele UE a resurselor detașate la frontierele terestre ale Bulgariei cu Turcia și Serbia. În prezent, România are cea mai solidă contribuție la misiunile desfășurate de FRONTEX în Bulgaria. Astfel, toți cei 10 polițiști de frontieră detașați de Agenția europeană la frontiera româno-bulgară sunt români, iar la frontiera Bulgariei cu Turcia, dintre cei 68 de polițiști detașați, 21 sunt români.

În marja reuniunii de la Viena, ministrul Ioan-Dragoș Tudorache a avut o întâlnire bilaterală cu omologul sârb Nebojsa Stefanović, prilej cu care oficialul român a adus în discuție problemele de cooperare la frontiera comună în privința grupurilor de migranți depistate și necesitatea implementării Acordului de readmisie UE – Serbia. De asemenea, a reiterat interesul țării noastre pentru organizarea de patrule comune româno-sârbe la graniță, cât mai curând posibil”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Ministrul afacerilor interne a discutat, totodată, cu comisarul european pe probleme de Migrație și Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, atât despre fenomenul migrației, cât și despre problematica vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Canada.

La reuniunea de la Viena au participat statele membre ale Uniunii Europene și din Balcanii de Vest care au fost afectate în ultimul an de criza migrației, respectiv Albania, Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia și Ungaria.

R.D.