11.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 3:54

Ministrul de Interne, despre Arafat: “Nimeni nu este de neînlocuit”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat, după scandalul de la Spitalul Foișor, că „nimeni nu este de neînlocuit”, făcând referire la secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Lucian Bode a fost întrebat, luni, ce părere are despre declarația lui Rareș Bogdan, care a spus, cu privire la șeful DSU, Raed Arafat, că nimeni nu este de neînlocuit.

”Comentez partea a doua a declarației lui Rareș Bogdan. Nimeni nu este de neînlocuit, mă refer inclusiv la ministrul Bode, inclusiv la secretarul de stat Arafat. Dar, legat de ”Foișor”, sigur că nu o să intru în chestiuni care nu mă vizează ca și responsabilitate. Dar, ca simplu cetățean, am văzut și eu ce ați văzut și voi cu toții. Că modul în care a fost organizată externarea pacienților în seara zilei de vineri, nu a fost deloc în regulă”, a spus ministrul de Interne.

Bode a menționat că decizia de mutarea a pacienților a fost luată, în fiecare caz în parte, de medicul curant împreună cu pacientul și cu familia acestuia. 

“Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății și nici Departamentul pentru Situații de Urgență. Medicul curant curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau daca este externat și hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea. Putem discuta foarte mult despre cauze, dar efectul l-am vazut cu totii. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanță și să intre pe rând în curte”, a afirmat Lucian Bode.

Lucian Bode a spus că el nu ar fi lăsat niciodată ca pacienții să fie „traumatizați” în miez de noapte.

”Eu niciodată nu aș fi lăsat pacienții, în miez de noapte, să fie traumatizați, până la urmă, pentru că ce s-a întâmplat acolo, proteste, protestatari… nu a fost deloc în regulă în primul rând pentru pacienți”, a mai adăugat ministrul de Interne.