13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:27
No menu items!

Ministrul de interne cere „o revitalizare” a Poliției: „fără alte interferențe, cu pasiune, cu fler, cu integritate și fără teamă”

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne i-a criticat pe polițiști pentru ”scăderea – în unele inspectorate și de către unii polițiști – exigenței și deontologiei profesionale” și cere o revitalizare a structurilor. Cătălin Predoiu, aflat în vizită la Inspectoratele de Poliție Alba și Arad, a cerut oamenilor legii „să acționeze în mod legal, fără alte interferențe, cu pasiune, cu fler, cu integritate și fără teamă”.

Ministrul Cătălin Predoiu le-a spus polițiștilor că datele privind evoluția criminalității și nivelul scăzut de încredere al cetățenilor în administrație și instituțiile de impunere a legii duc la concluzia că este necesară o revitalizare a structurilor polițienești.

ăEste o cerință socială urgentă de revitalizare a acțiunii structurilor polițienești și vă cer să creșteți profesionalismul actului de aplicare a legii. Trebuie să privim realitatea în față, sunt cetățeni care ignoră legea, unii sistematic, alții în structuri de crimă organizată, ceea ce este inacceptabil. Acest fenomen are drept una dintre cauze scăderea – în unele inspectorate și de către unii polițiști – exigenței și deontologiei profesionale. Față de astfel de situații, voi face uz de toate competențele mele legale pentru a înlătura aceste realități instituționale”, a mai transmis ministrul Predoiu șefilor poliției din Alba și Arad.

Ministrul Cătălin Predoiu a mai subliniat că actul polițienesc prefigurează actul de justiție, iar obligația polițistului este să acționeze în mod legal, fără alte interferențe, cu pasiune, cu fler, cu integritate și fără teamă.

M. Nedelcu