23.3 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 21:33
No menu items!

Ministrul de Interne anunță o nouă ordonanță militară, cu măsuri speciale pentru sărbătorile de Paște. Polițiștii ar putea aduce lumina în noaptea de Înviere

spot_img
Marți sau miercuri va fi emisă o nouă ordonanță militară, prin care se vor face anumite clarificări cu privire la sărbătorile pascale, a anunțat, marți, ministrul de Interne, Marcel Vela.
 
„Astăzi sau mâine (marți sau miercuri – n.red.), dar nu noi restricţii. Noi excepţii. Să privim jumătatea plină a paharului. O să clarificăm şi acest lucru (nemulţumirile oamenilor că nu se pot duce la cimitire- n. red.)”, a anunţat în marți dimineaţă ministrul de Interne.

”Cu părere de rău că toţi, suntem afectaţi în acest moment şi în preajma acestor sărbători. E de preferat să suferim puţin acum, ca să avem începând de anul viitor şi sănătate şi pe cei dragi alături de noi şi să sărbătorim paştele sănătoşi şi optimist legat de viitorul naţiunii române”, a adăugat Vela.

Conform unor surse citate de adevarul.ro, șeful Poliţiei Române vrea să-i implice pe poliţişti în operaţiunile de distribuire a Luminii de Înviere. Iniţiativa este dur criticată atât de angajaţii Ministerului de Interne, cât şi de societatea civilă, care atrage atenţia că poliţiştii ar trebui să se asigure că se respectă prevederile Ordonanţelor Militare. Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL, susţine că există discuţii în acest sens la nivelul conducerii celor două instituţii şi că nu s-a decis încă modul în care vor fi implicaţi poliţiştii în livrarea Luminii către credincioşi. „Dezbaterea pe această temă are loc între cele două instituţii, dar la iniţiativa inspectorului-şef al Poliţiei Române (chestorul principal de poliţie Liviu Vasilescu – n.r.) şi, din câte ştiu, Patriarhia Română nu a cerut oficial sprijin pentru distribuirea Luminii. Neoficial, se au în vedere două versiuni. În primul rând, se are în vedere ca poliţiştii să-i însoţească şi să-i protejeze pe voluntarii bisericii. Apoi, mai grav, se discută ca, în cartierele rău famate, Lumina Sfântă să fie dusă numai de poliţişti”, a mai declarat Andreica pentru sursa citată.