7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:42
No menu items!

Ministrul de interne a suplimentat forțele care îl caută pe pilotul planorului

spot_img

Numărul salvatorilor a ajuns la peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari

jandarmi

Forțele care participă la misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut în 6 august au fost suplimentate din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea. Astfel, începând de sâmbătă dimineața, numărul salvatorilor a ajuns la peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari.

În urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureș, Călărași și din Unitatea Ciolpani, să se alăture forțelor mobilizate deja pentru această operațiune complexă de căutare. Aceste forțe suplimentare au intrat în dispozitiv în această dimineață având la dispoziție 8 autocamioane și 4 șenilate (3 în Brașov și una în Prahova). Misiunile de astăzi se vor desfășura în județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Totodată, în județul Brașov a fost amplasat un punct de comandă mobil coordonat de prim-adjunctul șefului IGSU, care va conduce din teren operațiunile de căutare de la sol.

Componenta aeriană a misiunilor de astăzi este asigurată de 2 elicoptere ale MAI și 4 ale MApN, acestora urmând să li se alăture aparate de zbor aparținând Aeroclubului României. Primele zboruri de căutare au început în jurul orei 6.30, fiind vizată, în primă fază, zona Bran, Sinaia, Predeal.

La fel ca în ziua de vineri, au fost stabilite sectoare de căutare, atât pentru echipajele de la sol, cât și pentru aparatele de zbor.

În prima zi a căutărilor s-a acționat cu un număr de peste 650 de forțe și 99 de vehicule și aeronave aparținând MAI, MApN, Ministerului Transporturilor, Salvamont, Serviciilor de Voluntari, Ambulanța, Ocoalelor Silvice și unor diverse organizații.

Andrei Tudor