35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:00

Ministrul de interne a schimbat conducerea Jandarmeriei

spot_img

Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a schimbat din funcție, vineri, pe șefii Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Constantin Florea și colonelul Grigore Ciaușescu.

La conducere au fost numiți colonelul Bogdan Enescu, în vârstă de 46 de ani și cu 23 de ani de activitate în Jandarmerie și colonelul Ionuț Câmpanu, comandant al contingentului de jandarmi români din Afganistan.

Marcel Vela a vorbit în declarația de presă despre Bogdan Enescu, noul șef al Jandarmeriei, că „nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018”. În privința lui Câmpanu, actualul șef adjunct al Jandarmeriei, ministrul Vela a apreciat că „are recunoaștere internațională și conduce un contingent”.

Foștii șefi ai Jandarmeriei, schimbați azi din funcție, se vor întoarce la inspectoratele de unde provin, a spus Vela: „Domnul inspector general Florea se întoarce la unitatea de la Craiova și Ciaușescu se întoarce la Vâlcea”.

 

“Comunicarea cu Jandarmeria a lăsat de dorit”, a mai precizat Vela, care a adăugat că așteaptă din partea noii conduceri a Jandarmeriei să „repare imaginea acestei instituții”.