1.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 23:09
No menu items!

Ministrul de interne a comemorat militarii morți în teatrele de operații de Ziua NATO

spot_img

ziua_nato_4

„Ziua NATO în România” a prilejuit, duminică, organizarea în toată țara a numeroase evenimente de celebrare a acestei sărbărtori, dar și de comemorare a militarilor care și-au pierdut viața în teatrele de operații.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat la ceremonialul militar şi religios organizat la Monumentul Eroilor Militari Români căzuți în teatrele de operații și pe teritoriul României, amplasat în Parcul Tineretului din Capitală.

În cadrul ceremoniei, ministrul Gabriel Oprea a depus o coroană de flori în memoria eroilor care s-au jertfit pentru țară.  La eveniment au mai participat ministrul apărării naționale, Micea Dușa, și ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean.

„Ziua NATO în România” este sărbătorită, începând cu anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie. În acest an, România celebrează 10 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică, organizație în cadrul căreia a participat la misiuni şi operaţiuni de menţinere a păcii şi stabilităţii regionale şi globale.
Ministerul Afacerilor Interne a participat activ la misiunile NATO, în zonele de conflict și a demonstrat partenerilor internaționali rolul fundamental pe care îl deţine în asigurarea unui climat de stabilitate şi securitate.

Andrei Tudor