3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:07
No menu items!

Ministrul de Finanțe anunță că bugetarii nu intră în șomaj tehnic: “Nu există așa ceva. Nu am discutat despre un astfel de proiect”

spot_img

Florin Cîțu a lăsat să se înțeleagă, într-o intervenție telefonică avută la Digi 24, luni seara, că el nu are niciun proiect legislativ prin care bugetarii să intre în șomaj tehnic, așa cum a anunțat chiar premierul în ședința de guvern de săptămâna trecută.

”Nu există așa ceva. Nu am discutat despre un astfel de proiect. Eu știu discuțiile din spațiul public. Am susținut o reformă al aparatului administrativ, dar când România nu se confrunta cu coronavirus. Nu poți să aplici unitar, iar o reformă poți să faci când nu există o astfel de criză în sistemul sanitar.”, a spus Florin Cîțu.

În urmă cu 5 zile, Orban a anunţat că Guvernul ia în calcul un mecanism referitor la luarea unor măsuri pentru anumite sectoare din sistemul public, menite să evite răspândirea coronavirusului, fiind totodată şi o formă de şomaj tehnic, acesta urmând să fie finalizat sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

Proiectul pentru trimiterea în șomaj tehnic și a unei părți a angajaților din sistemul de stat aparține ministerului Muncii, condus de Violeta Alexandru.

„Vă solicit să analizați proiectul de OUG inițiat de doamna Violeta Alexandru. Cred că solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații. Toți trebuie să preluăm din greutatea crizei provocate de această epidemie. Sunt peste 1,5 milioane de angajați din mediul privat, la care adăugăm PFA-urile sau alte forme de activitate. Nu putem să lăsăm numai pe umerii lor suportarea acestei crize”, spunea Ludovic Orban la ședința de guvern de săptămâna trecută.