18.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022 - 17:07
No menu items!

Ministrul de Finanțe al Franței: Parisul ar putea naționaliza marile companii, în caz de necesitate

spot_img

Guvernul Franței este pregătit să folosească toate mijloacele pentru a susține companiile mari care au de suferit în criza piețelor de capital, inclusiv naționalizarea, dacă va fi necesar, a afirmat ministrul de Finanțe Bruno Le Maire, citat de Reuters.

Declarațiile despre instrumentele aflate la dispoziție apar în contextul scăderilor masive ale prețurilor acțiunilor pe bursele din toată lumea, generate de pandemia Covid-19.

”Nu voi ezita să folosesc toate instrumentele disponibile pentru a proteja companiile franceze. Asta poate fi făcut prin recapitalizare, prin preluarea unui pachet de acțiuni, aș putea folosi chiar termenul de naționalizare dacă este necesar”, a declarant Le Maire.

Autoritățile financiare au interzis marți tranzacțiile de tip ”short” pe bursa de la Paris în cazul a 92 de acțiuni, inclusiv ale unor mari companii precum Renault, Air France KLM sau BNP Paribas.

Luni, preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că guvernul său va garanta credite în valoare de 300 de miliarde de euro pentru a ajuta companiile să depăşească actuala criză provocată de epidemia COVID-19.