8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:42

Ministrul de externe: Până acum, nu există români printre victime

spot_img

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că autorităţile fac verificări în câteva cazuri în care au fost semnale privind situația unor români, care s-ar afla printre victimele din Franţa, cum este şi jurnalistul român Andrei Marian Mihai, însă până acum nu există victime confirmate din rândul unor cetîțeni români.

Ministrul de externe a declarat, la digi24.ro, că verificările sunt continuate, atât la semnalările mass-media, cât și al cetățenilor care sună la Ambasada Roâniei din Paris sau aici, la MAE.

Unul dintre aceste cazuri este cel semnalat public, al jurnalistului român de la France24, Andrei Marian Mihai. Ministrul a precizat că celula de criză a MAE a fost activată încă de noaptea trecută, iar la Ambasada României de la Paris nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară, însă au fost mai multe persoane care au sunat pentru a se interese de starea unor români stabiliţi în Paris. Aurescu a adăugat că, până în acest moment, verificările au fost “pozitive”, iar pe lista provizorie a victimelor nu se află şi români.

Până în acest moment, în urma controalelor şi contactelor pe care Ambasada României la Paris le-a avut, atât cu Serviciul Central de Asistenţă Medicală din Franţa, cât şi cu spitalele pariziene care au primit răniţi, pentru a verifica dacă se află cetăţeni români printre victime, până acum nu există o astfel de informaţie confirmată oficial.

Bogdan Aurescu, ministru de externe