8 C
București
marți, 2 martie 2021 - 22:04

Ministrul de externe insistă pe avansarea proiectului Coridorul Marea Neagră-Marea Caspică

Bogdan Aurescu consideră necesar acest proiect

bogdan_aurescu 

Noul ministru de externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, în calitate de secretar de stat pentru afaceri strategice, o întrevedere cu membrii unei delegații a Parlamentului din Turkmenistan (Majilis), condusă de Ahmet Amangeldâevici Chariev, președintele Comisiei pentru relațiile cu autoritățile locale, context în care a subliniat necesitatea avansării proiectului Coridorul Marea Neagră – Marea Caspică.

Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea valorificării potențialului existent pentru ca nivelul cooperării economice să egaleze nivelul calitativ al dialogului politic dintre România și Turkmenistan. De asemenea, a evidențiat nevoia unor demersuri orientate pentru intensificarea și diversificarea schimburilor comerciale, cu accent pe cooperare și proiecte concrete în domenii diverse, mai ales cel energetic și al transporturilor.

Ministrul a subliniat necesitatea avansării proiectului Coridorului de Transport de Marfă Marea Neagră — Marea Caspică, co-inițiat de România și Turkmenistan, și a exprimat încrederea cu privire la rolul substanțial pe care dezvoltarea acestui coridor l-ar putea avea asupra proiectelor din Regiunea Extinsă a Mării Negre la care participă România.