0.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 8:39

Ministrul de Externe a discutat cu noul ambasador interimar al SUA la București

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit luni pe David Muniz, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat MAE, Aurescu a evidenţiat importanţa pe care România o acordă dezvoltării şi aprofundării în continuare a Parteneriatului Strategic cu SUA, precum şi susţinerea României pentru priorităţile noii Administraţii SUA, inclusiv consolidarea relaţiei transatlantice şi promovarea valorilor democraţiei pe plan global.

David Muniz a asigurat că Ambasada SUA la Bucureşti “va continua să rămână deosebit de activă în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral, continuând să promoveze un dialog bilateral susţinut. A arătat că noua Administraţie de la Washington împărtăşeşte acest obiectiv şi acordă importanţă crescută României şi regiunii Mării Negre, a cărei relevanţă strategică este asumată şi înţeleasă ca atare”, precizează MAE într-un comunicat.

Chargé d’Affaires ad-interim David Muniz lucrează de peste 20 de ani în Departamentul de Stat al SUA și a venit la Ambasada SUA în România în iulie 2020. El a fost adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale și Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deținut și funcția de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud și Orientul Apropiat. Muniz a mai lucrat la Ambasada SUA de la Tirana, din Albania, la reprezentanțele SUA din Muntenegru și Kosovo, dar și la Consulatul SUA de la Kirkuk, din Irak. Și-a desfășurat activitatea şi în Kuala Lumpur, Malaysia și Ekaterinburg, Rusia.