12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:00
No menu items!

Ministrul culturii, George Ivașcu, vrea să aducă Hollywood-ul în România

spot_img

Ministrul culturii, George Ivașcu, actor de prestigiu, încearcă să aducă Hollywood-ul în România, pentru a revigora industria națională de film.

George Ivașcu a avut, joi, o întâlnire cu o delegație a Universal Studios prezentă în România. Pe parcursul discuției, cele două părți și-au exprimat dorința de a crea împreună un cadru guvernamental pentru a revigora industria românească de film, prin aducerea în România a studiourilor de producție hollywoodiene.

Ministrul culturii a subliniat o serie de beneficii economico-culturale ce vor surveni în industria cinematografică românească și nu numai (turism cultural, infrastructură) în urma unui parteneriat între România și importantele studiouri cinematografice din Statele Unite ale Americii. Totodată, George Ivașcu a subliniat cât de dificil este pentru tinerii absolvenți ai facultăților de profil din țara noastră să își găsească de lucru în domeniul pentru care se pregătesc.

La rândul lor, reprezentanții Universal Studios au arătat că o colaborare între cele două state în acest domeniu ar genera crearea de noi locuri de muncă, atât pentru cei din industria de profil, cât și pentru cei din domeniile conexe, România putând beneficia astfel de expunere internațională la nivel înalt, în domeniul cinematografiei.

Olimpia Diaconiuc