23.6 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 5:54

Ministrul Constantin Niță nu face economie la biletele de avion

spot_img

Ministerul Economiei cumpără bilete de avion de peste 750.000 de euro

Nita Constantin_SZ

Conducerea Ministerului Economiei are grijă ca în următorii patru ani să nu le lipsească angajaților biletele de avion pe curse interne și externe.

Aproape aceleași agenții de turism care s-au lipit de contractul pentru bilete de avion cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, în valoare de peste 250.00 de euro, au reușit să câștige și licitația derulată de Ministerul Economiei pentru servicii de transport aerian de pasageri intern și internațional. Dacă oficialii ASF s-au rezumat la încheierea unui contract, valabil un an, oficialii Ministerului Economiei s-au gândit să încheie un acord-cadru pe 4 ani, în valoare de peste 750.000 de euro, fără TVA.

Conform unui anunț de licitație, Ministerul Economiei va cheltui aproximativ 3,3 milioane de lei cu transportul angajaților cu avionul, în țară și străinătate, Mai exact, oficialii Ministerului Economiei vor încheia un acord-cadru privind servicii de transport aerian de pasageri și de bagaje cu firmele Perfect Tour, Danco Pro Communication, Weco TMC, Eximtur, Round The World Travel și  SF Travel.

Contractul nu intră sub incidența acordului privind contractele de achiziții publice, iar biletele de avion sunt cumpărate cu bani de la buget.

În fiecare an, agențiile de turism Danco Pro Communication și Perfect Tour derulează afaceri bănoane cu diverse ministere și instituții ale statului.

În ultimii ani, deputații și angajații din Ministerele Muncii, Apărării, Finanțelor, Transporturilor, Dezvoltării au zburat în țară sau în străinătate cu bilete achiziționate prin cele două agenții de turism.

Ștefan Etveș