13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:10

Ministrul Cătălin Drulă nu-l demite pe șeful CFR Călători: “Și-a prezentat scuze, subiectul este încheiat”

spot_img

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că nu îl demite pe directorul CFR pentru că acesta și-a cerut scuze pentru incidentele petrecute pe calea ferată, în urma cărora mai multe trenuri au avut întârzieri chiar și de 30 de ore. 

„Am spus de la început că principiile după care funcționez și echipa mea funcționează cât timp sunt aici sunt pe bază de pofesionalism și eficiență. Asta înseamnă că actul de management se judecă așezat, la rece, nu după o greșeală de moment, o declarație oricât de nefericită a fost”, a declarat ministrul transporturilor.

Drulă a precizat că va exista totuși o evaluare a lui Ovidiu Vizante.

Domnul director de la CFR Călători și-a prezentat scuzele ieri și subiectul pentru mine e încheiat, dar există o evaluare a mandatului dumnealui. Are un mandat conform legii, de 4  plus două luni, așa sunt mandatele – cu o evaluare interimară la 4 luni și una finală la 6 luni. Acest termen de 4 luni se împlinește pe 19 august. Așa cum facem pentru toți managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor și vom concluziona atunci ce se întâmplă cu referire la CFR Călători”, a explicat Drulă.

Totodată, Drulă a negat informațiile apărute în spațiul public cum că ar fi rudă cu Vizante.

„Umblă vorba prin târg că între domnul Vizante și domnul Drulău există o relație bună. De rudenie. Adică Vizante ar fi văr cu Drulă. Adică Pile-Cunoștințe-Relații. Pădurea confirmă ce zice gura târgului. Așteptăm cu interes ca Drulău să spună clar dacă există o astfel de relație rudenie”, a scris,  pe pagina sa de Facebook, analistul economic Adrian Câciu.

Drulă a mai spus că Ministerul Transporturilor va achiziționa 20 de trenuri electrice, noi, de la o companie europeană, cu posibilitatea de achiziționare a altor 17 trenuri.

Despre execuția bugetară, Cătălin Drulă a declarat că Ministerul Transporturilor înregistrează ”un record absolut după Revoluție” în ce privește absorbția fondurilor UE, peste 600 milioane de euro, dar și un record și în ce privește cheltuirea fondurilor de la bugetul de stat, de 93%.

Drulă a dat asigurări că împreună cu angajații din CFR, despre care a spus că ”fac mici minuni” cu infratructura precară pe care o au la dispoziție, încearcă să evite astfel de accidente sau, dacă nu este posibil, ”să limiteze pe cât posibil consecințele”.

Raluca Dan