5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:12

Ministrul Carmen Dan, audiată în Senat: Dacă România ar fi un loc nesigur, numărul oamenilor care vin în vizită ar fi mult mai mic

spot_img

Ministrul de interne, Carmen Dan, a fost audiată, marți, în cadrul Comisiei de Apărare din Senatul României, unde a dat explicaţii privind jafurile din Sineşti, care au șocat opinia publică în ultimele săptămâni.

Alături de Carmen Dan, în comisie, a fost prezent şi şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă. „Ministrul de Interne nu este nici cel mai bun polițist, nici cel mai bun jandarm, nici cel mai bun pompier, ci este cel care face demersuri și pune în aplicare politici publice stabilite la nivel guvernamental. Am simțit nevoia de a mă delimita de modul simplist de a se vorbi despre responsabilitatea ministrului de Interne când în România se întâmplă acte infracționale sau infractorii nu sunt prinși atât de repede precum am vrea noi (…) Infracțiuni cu violență au fost și vor mai fi în România, dar fac precizarea că aceste lucruri se întâmplă în orice loc în lume”, a declarat Carmen Dan la audieri.

Ministrul a precizat că, dacă România ar fi un loc nesigur, numărul oamenilor care trec graniţele ca să vină în vizită ar fi mult mai mic. În sprijinul polițiștilor din România, Carmen Dan a dezvăluit că în primele patru luni ale acestui an 40.000 de persoane au fost cercetate, însă doar 2.000 au fost arestate preventiv.

Valeriu Motoc