34.6 C
București
joi, 5 august 2021 - 16:52

Ministrul Carmen Dan, audiată în Comisia de apărare: Să abordăm situația cu mult echilibru. Și la Jandarmerie este o anchetă internă

spot_img

Ministrul de interne, Carmen Dan, este audiată, marți, alături de secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin, de Raed Arafat și reprezentanții ai Jandarmeriei, la Comisia parlamentară de apărare în legătură cu violențele din 10 august, din Piața Victoriei.

Încă de la începutul ședinței au început contrele între cei de la PSD și cei de la PNL. Președintele Comisiei de Apărare, Dorel Căprar, a propus scoaterea presei din sală, atunci când se discută date clasificate, în timp ce PNL, prin Ovidiu Raețchi, a propus ca aceste date să fie discutate la finalul ședinței.

Carmen Dan a declarat parlamentarilor că „,pe 10 august am fost prezentă la minister după ora 13.00. Așa mi s-a părut normal și așa trebuie să facă orice manager responsabil pentru un eveniment de o asemenea amploare. Am stat în biroul meu, tot ce am solicitat a fost să fiu informată. Am plecat din minister în jurul orei 3.00 dimineața, când colegii mei finalizaseră misiunea”. Ministrul a reiterat ideea că nu a coordonat operativ intervențiile forțelor de ordine, pentru că nu un ministru face acest lucru. „Aveam deja teme sensibile de discutat, dispăruse o armă, aveam doi jandarmi bătuți internați în spital și mi s-a părut firesc ca eu să iau informații de la ei. Nu a fost o ședință operativă, a fost o ședință de informare, ocazie cu care eu am cerut un prim raport a doua zi”, a precizat Carmen Dan. 

Întrebată despre numerele acoperite de pe căștile jandarmilor, Carmen Dan a precizat că „încercăm să abordăm această problematică cu mult echilibru și că la Jandarmerie este o anchetă internă”. Poate o să ajungem să vorbim și despre gradul de agresivitate al celor care au încercat să intre în Guvern. Ultimele date din ancheta internă a Jandarmeria arată 6 cazuri în care 10 jandarmi au fost identificați ca posibili autori ai unor fapte de natură penală”, a spus ministrul de interne. 

Răspunzând unei întrebări a deputatei PNL Mara Mareș, Carmen Dan i-a precizat acesteia că nu și-a luat datele de la televizor. „Deși eram în concediu, am primit informații, dar nu le-am luat de la televizor. Și dacă nu luam decizia să merg la birou, m-ați fi întrebat de ce am fost în concediu”, a spus ministrul.

Valeriu Motoc