3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 10:47
No menu items!

Ministrul bulgar de externe: ”Bulgaria nu are nevoie să devină urgent un membru Schengen în timp ce ţara se dezvoltă bine”

spot_img

Kristian Vigenin

Ministrul bulgar de externe Kristian Vigenin a anunţat luni la Bruxelles, că Bulgaria poate să aştepte cu răbdare să devină membru al Spaţiului Schengen după ce ţara a îndeplinit deja toate cerinţele pentru a adera la acest Spaţiu, a relatat Radioul Naţional Bulgar.

”Este greu pentru mine să înţeleg cele mai recente declaraţii. Am implementat toate căile posibile de exercitare a controlului şi asigura securitatea limitelor exterioare ale UE, mult mai bine decât multe alte ţări care sunt deja membre Schengen”, a subliniat Vigenin, adăugând că  ”Bulgaria nu are nevoie să devină urgent un membru Schengen în timp ce ţara se dezvoltă bine, beneficiind de statutul de membru al UE”.

Opoziţia Franţei faţă de intrarea Bulgariei în Schengen se bazează mai degrabă pe motive subiective înrădăcinate în afacerile interne franceze decât pe unele substanţiale, potrivit ministrului bulgar de externe Kristian Vigenin, informează Novinite.

Dispoziţii tranzitorii au permis unor ţări din UE să-şi amâne deschiderea pieţelor muncii pentru cetăţenii bulgari şi români pentru o perioadă maximă de şapte ani de la aderarea acestor ţări la UE în 2007, aminteşte Novinite. Cu toate că multe ţări au ridicat aceste restricţii Franţa a decis să le păstreze până la termenul prevăzut în tratate (1 ianuarie 2014).

Mai mulți politicieni, printre care Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional (FN) al naţionaliştilor francezi, echivalează această dată cu aderarea României şi Bulgariei la Schengen şi declară că aceasta va facilita şi mai mult emigrarea romilor în Franţa.

C.A.