32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:59
No menu items!

Ministrul Bode ne pregătește pentru război

spot_img

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, duminică seară, că îi este foarte, foarte greu să creadă că nu se va ajunge la un conflict militar Rusia – Ucraina. În acest sens, ministrul a făcut trimitere inclusiv la dramaturgie: „Știți cum se spune în dramaturgie: dacă în actul I apare o pușcă, până la final, cu pușca respectivă se va trage„, a completat Lucian Bode. 

Între argumentele invocate în ceea ce privește iminența unui conflict armat, ministrul a enumerat desfășurarea impresionantă de forțe și tehnică de luptă de la granițele Rusiei cu Ucraina. „Văzând mobilizarea de trupe – nu vreau să intru eu, ca ministru al afacerilor interne în acest tablou -, dar ne uităm că vorbim despre cea mai mare mobilizare de trupe după cel de-al doilea război mondial, cu cei 120.000 de soldați masați în proximitatea de nord pentru a putea ajunge mai ușor la Kiev„. 

Vreau să îi asigur pe toți românii că granițele noastre sunt sigure, că beneficiem de acest statut de țară membră NATO cu toate garanțiile de securitate și că un eventual conflict în Ucraina categoric ne va afecta„, a atras atenția ministrul Afacerilor Interne, la postul B1 TV.

 

Raluca Dan