16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:57
No menu items!

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, cu mască textilă duminică. Amenda este de până la 2.500 lei

spot_img

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a fost prezent, duminică, în Portul Constanța, la revenirea în ţară a puitorului de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, care s-a întors din Marea Mediterană după participarea la Operaţia Uniunii Europene EUNAVFOR MED „IRINI”. Numai că oficialul Guvernului a purtat o mască textilă, cu însemnul tricolorului.

Vasile Dîncu nu a auzit, probabil, când colegul său din cabinetul Ciucă, Lucian Bode, spunea publicului, după hotărârea de guvern care impune purtarea doar a măștilor medicale sau tip FFP2, că „este ca și cum nu ar avea mască” cei care poartă mască textilă. Măcar dacă ar fi auzit continuarea, că amenzile, începând de sâmbătă, pentru purtarea unei măști textile, este de până la 2.500 lei, așa cum ne spunea același ministru de Interne, Lucian Bode.

Este posibil ca ministrul Apărării să spună că se încadrează la una dintre excepțiile de la purtarea măștii medicale: „Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare dintre celelalte persoane din public”.

Marilena Nedelcu