Ministrul apărării, Mihai Fifor, întâlnire de grad zero la Washington

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, ministrul apărării, Mihai Fifor, se va întâlni, miercuri, la Pentagon, cu omologul american, secretarul apărării, generalul James Mattis, una dintre cele mai importante și influente persoane din lume. Oficialul român și cel american vor discuta probleme extrem de importante pentru securitatea națională a României, în contextul efortului NATO de întărire a apărării la Marea Neagră. 

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), Fifor este însoțit, în vizita oficială la Washington, de către secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. 

De altfel, marți, Mihai Fifor a avut, marți, în contextul vizitei oficiale în SUA, o serie de întrevederi cu reprezentanți ai companiilor Bell Helicopter, Boeing, Raytheon și Lockeed Martin, la sediile lor din Washington D.C.

Discuțiile cu reprezentanții companiilor americane s-au axat, cu precădere, asupra posibilităților de cooperare în domeniul industriei de apărare. Cu acest prilej, ministrul Fifor a reiterat intenția Guvernului României ca derularea tuturor programelor naționale de achiziții strategice să fie realizată în condițiile cooperării industriale în domeniul apărării și transferului de tehnologie și know-how în industria de apărare românească.
 
De asemenea, ministrul Mihai Fifor a precizat că, în contextul alocării a două procente din PIB pentru apărare, pentru cel puțin 10 ani, începând cu anul 2017, România a demarat un program de achiziții care să răspundă necesităților de creștere a capabilităților naționale de apărare și care, în același timp, să contribuie la consolidarea statutului țării noastre ca aliat și partener credibil și solid în regiunea Mării Negre”, se afirmă într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.
 
R.D.
foto: b1TV

NICIUN COMENTARIU