22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:50
No menu items!

Ministrul Apărării din Croația: ”Am găsit urme ale unei bombe sovietice în dronă”

spot_img

Ministrul Apărării din Croația susține că s-au găsit urme ale unei bombe sovietice în aeronava fără pilot prăbușită la Zagreb.

După două zile și jumătate, epava aeronavei a fost scoasă din crater. Întreaga operațiune a fost urmată de declarațiile ministrulului Apărării, Banožić, care a anunțat că s-au găsit urme ale unei bombe aeriene folosite pe avioanele sovietice, potrivit Antena 3.

Ministrul Apărări susține că există indicii care arată că drona ar putea să aparțină armatei ruse, precum și armatei ucrainene.

Studenții din primul pavilion al complexului studențesc în apropierea căruia s-a prăbușit aeronava au fost evacuați pe parcursul operațiunii de extragere a acesteia.

Ministrul Apărării a precizat că, dacă bomba ar fi explodat în momentul prăbușirii, ar fi fost în pericol toți cei 5.000 de studenții din complex.

Perimetrul de aproape 500 de metri va rămâne în continuare sub supravegherea specialiștilor pentru continuarea excavărilor. Este posibil ca fragmente din acea bombă să mai fi rămas în pământ.

A trecut în 3 minute peste România

Locuitorii capitalei croate au fost treziți, joi noapte, de o explozie puternică. A fost descoperit ulterior un crater cu un diametru de câțiva metri și resturi de aeronavă.

Secțiunea dedicată informațiilor de război a site-ului The Drive afirma că imaginile apărute public sugerează că a fost vorba de o dronă de recunoaștere Tu-141 „Strizh” care probabil s-a defectat grav și a traversat întreaga Ungarie sau părți din țările vecine și a intrat în Croația venind din Ucraina.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, vineri după-amiază, că drona militară a intrat în spaţiul aerian românesc, venind dinspre Ucraina şi a ieşit, în mai puțin de trei minute, către Ungaria.

                                                                                                                   Adina Silav