15.4 C
București
joi, 6 octombrie 2022 - 12:36
No menu items!

Ministrul apărării îi cere lui Dragnea să deconteze lucrările apă-canal la Deveselu

spot_img

Mircea Duşa a spus, marți, la baza din Deveselu, este vorba despre aproximativ 4,5 milioane de lei

americani_deveselu

Mircea Dușa s-a întâlnit cu primarul din Deveselu, Ion Aliman, cu care a discutat despre lucrările care au loc în localitate, dar şi la baza militară, conform Mediafax.

În bază lucrările sunt deja în grafic, atât lucrările pe care le face partea română, cât şi cele pe care le face partea americană. Vorbesc de lucrările care vizează iluminatul perimetral, securitatea perimetrală, cât şi cele de la pavilioanele care urmează să găzduiască militarii care vor desfăşura misiunile

Mircea Dușa
ministrul apărării

El a spus că în localitate, lucrările la reţeaua de apă şi de canalizare sunt terminate, primarul precizând că mai trebuie făcute câteva „retuşuri”. Mircea Dușa a adăugat că va discuta cu vicepremierul referitor la decontarea a 1,5 milioane de lei pentru reţeaua de apă şi 2,9 milioane de lei pentru cea de canalizare, plus 170.000 de lei pentru branşamentul şi racordul electric la staţia de epurare.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, aflat săptămâna trecută în vizită la Bucureşti, afirma că România s-a angajat la amplasarea scutului antirachetă, spunând că „suntem pe drumul cel bun” în a deschide baza de la Deveselu.

Ceremonia de marcare a începerii lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea antirachetă de la Baza Militară Deveselu a avut loc la 28 octombrie 2013, în aplicarea Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România din 13 septembrie 2011. România a acceptat instalarea pe teritoriul său a acestei baze, în cadrul scutului american antirachetă în Europa, în septembrie 2011. Baza ocupă un teren de aproximativ 175 de hectare şi în ea vor fi staţionaţi aproximativ 200 de militari şi tehnicieni americani.

S.M.