16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 15:25

Ministrul Agriculturii demisionează:”Pentru Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”

spot_img

Adrian Oros a anunţat, marți, că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, susținând că pentru premierul Florin Cîţu agricultura și industria alimentară nu sunt priorități, iar tocmai din aceea „nu există suficientă determinare, pentru eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre, care afectează fermierii corecţi”.

“Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale! Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități”, a scris, pe Facebook, ministrul Oros, care a făcut parte din echipa lui Ludovic Orban la Congresul PNL.

Acesta subliniază că un exemplu al indiferenţei premierului Cîțu pentru agricultură îl reprezintă bugetul MADR pentru anul 2021, care este 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR primind “o sumă infimă, absolut insuficientă.”

Adrian Oros menționează că PNRR nu cuprinde „nici un proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro.”

“Era un proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare si distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, precizează ministrul.

El mai susține că nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți, iar astfel “orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă”.

                                                                                                                Adina Silav