27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 11:07
No menu items!

Ministrul Agriculturii: Avem stocuri de ulei până la noua recoltă

spot_img

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că România are stocuri de ulei până la noua recoltă. El a precizat că, din cauza cererii, pot aparea dezechilibre la nivel de preț, însă au fost demarate controale pentru a ține sub control orice tentativă de speculă.

Adrian Chesnoiu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Hunedoara, că la Ministerul Agriculturii sunt monitorizate zilnic stocurile de cereale, alimente şi ulei.

„Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre. Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză, la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

El a transmis românilor că nu este nevoie să cumpere mai mult ulei decât le este necesar.

„Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu apărea dezechilbire, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă. Le transmit încă o dată românilor pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să nu înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei, mai mult decât le este necesar. Dacă au văzut că în anumite magazine afişe sau anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau vânzarea de ulei la maxim trei baxuri a fost făcut tocmai în încercarea de a le transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze pe acest subiect şi să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei”, a explicat ministrul Agriculturii.

                                                                                                                    Adina Silav