8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 3:00

Ministrul afacerilor interne, noi informații în cazul “Caracal”: cum se explică atitudinea operatorilor 112

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Mihai Fifor, a declarat că, în cazul apelurilor Alexandrei la 112, a fost o problemă de logistică, pentru că operatorul era singur și mai avea alte 3 apeluri în așteptare, dintre care unul cu violență domestică, unde exista riscul ca femeia să fie ucisă.

Pentru București, vom avea pe același loc 112, Ambulanța, SMURD, pompierii și, din această structură, lipsește Poliția. Până pe 8 august va veni și Poliția, din ordinul meu, alături de această structură.

Un om care sună la 112 ajunge la un operator STS, care în 15-20 de secunde face legătura cu autoritatea necesară.

La Caracal a fost o problemă de logistică. Era un singur operator, ceea ce este  problemă. Operatorul mai avea alte trei apeluri în așteptare, dintre care unul era cu violență domestică, dar violență domestică unde existau indicii că de putea petrece o crimă. Probabil de aceea ați văzut atitudinea operatorului 112.

Vreau să fie pe un loc dispecerii de la STS și cei de la restul structurilor. Asta se va întâmpla prima dată în București până pe 8 august”, a spus Mihai Fifor.

Ministrul a mai arătat că polițiștii acționează cu toate forțele pentru rezolvarea cazului de la Caracal.

“Să vă spun următorul lucru. Am spus și ieri. Dacă poliția intervine, de ce intervine și cum intervine. E o presiune uriașă pe personalul MAI. Faptul că o persoană a greșit va fi clarificat în urma anchetei. Oamenii aceștia din Ministerul de Interne sunt pe teren în fiecare zi. Lăsați-mă să nu comentez eu ca ministru de interne. Corpul de control al MAI va face o activitate. Tot ce am spus în aceste zile va fi pus în aplicare la virgulă”.