10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:20

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, despre votul la europarlamentare: “Au fost peste 9.200 de semnalări de vot multiplu”

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a vorbit, duminică seara, în emisiunea “Subiectiv” de la Antena 3, realizată de Răzvan Dumitrescu, despre votul de la alegerile europarlamentare. Ministrul a arătat că au fost peste 9.200 de semnalări de vot multiplu, unul dintre acestea verificate de polițiști și neconfirmate, altele, în curs de verificare. 

Ministrul a prezentat în emisiune și un slide în care au fost înscrise principalele atribuții pe care le au polițiștii la alegeri sau referendum, potrivit legii. 

“Am pus (în prezentare – n.r.) ideile principale cu privire la ce face M.A.I în ziua alegerilor și anume: asigură paza secțiilor de votare, asigură transportul buletinelor de vot, asigură ordinea publică în exteriorul secțiilor de votare, cercetează sesizările privind posibile fapte de încălcarea a legislației electorale, asigură prin prefecți, respectarea termenelor activităților din calendarul electoral.

Klaus Iohannis cred că știa foarte bine cum stau lucrurile, cu atât mai mult cu cât a primit și raportul de la MAI. (…)Eu am sesizat BEC cu privire la o problemă privind corelarea proceselor vebale despre referendum. Erau informații pe care le primeam în Centrul Operativ al MAI. Am realizat că e important să transmitem  BEC aceste informații. Au fost peste 9.200 de semnalări de vot multiplu”, a declarat Carmen Dan.

Mai multe detalii AICI.