19.2 C
București
duminică, 13 iunie 2021 - 16:49

Miniştrii îl ignoră pe premierul Florin Cîţu

spot_img

Premierul Florin Cîţu le-a dat un ultimatum miniştrilor din cabinetul său pentru implementarea reformelor din ministere şi din companiile de stat, condiţionând acest lucru de banii de la rectificarea bugetară. 

La finalul anului trecut, premierul Florin Cîţu proaspăt numit în funcţie promitea măsuri de reorganizare a autorităţilor şi instituţiilor publice din subordinea Guvernului sau a ministerelor. “Reforma” Guvernului Cîţu avea şi un termen ce trebuia dus la îndeplinire: 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă ce reglementa noua structură a Executivului.

Astăzi, la aproape şase luni distanță, premierul Florin Cîţu a realizat că miniştrii săi nu îl ascultă. Într-o declaraţie la Radio Guerrilla, premierul a spus că nu a primit de la niciun ministru un plan de reorganizare a ministerelor, aşa cum au discutat la finele anului trecut.

„Acum îi încurajez, apoi o să le solicit”, a spus Cîţu, adăugând că „poți face reformă și să reduci numărul de directori generali. E cea mai simplă reformă”.

Într-o declaraţie ulterioară la sediul PNL, premierul Florin Cîţu a declarat că reformele trebuie aprobate în şedinţa de Guvern, drept pentru care aşteaptă propunerile de la fiecare ministru în parte.

Cîțu a vorbit și despre reforma companiilor de stat:

“În buget am inclus bani pentru companiile cu pierderi, presupunând că vor face reformă și vor reduce cheltuielile. Suntem în luna iunie în curând și nu s-a făcut așa ceva. Le spun colegilor din Guvern că nu vor primi acei bani la rectificare pentru a avea cheltuielile până la finalul anului acoperite. Dacă nu fac reformă.”