21.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 0:12
No menu items!

Miniștrii germani salută alegerea lui Biden. Reacția lui Trump

spot_img

Înalți miniștri germani l-au felicitat pe Joe Biden după ce marile televiziuni l-au declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, sâmbătă, și și-au exprimat speranța pentru un nou început și o îmbunătățire a legăturilor transatlantice care au fost serios tensionate de predecesorul său. Trump avertizează însă că „alegerile sunt departe de final”.

„Felicitări, dle președinte ales”, a scris ministrul finanțelor Olaf Scholz pe Twitter. „Acum există șansa unui nou capitol interesant în relațiile transatlantice. SUA rămâne cel mai important și cel mai apropiat partener al Europei „.

Ministrul de externe Heiko Maas a scris pe Twitter: „Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu următoarea administrație americană. Vrem să investim în cooperarea noastră, pentru o relansare transatlantică și un New Deal. ”

Deși marile rețele media l-au dat deja câștigător pe Joe Biden, președintele în exercițiu Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că va începe să conteste rezultatele alegerilor din SUA în instanță săptămâna viitoare, spunând că „aceste alegeri sunt departe de a fi terminate”.

„Știm cu toții de ce Joe Biden se grăbește să se pozeze în mod fals ca învingător și de ce aliații săi mass-media încearcă atât de mult să-l ajute: nu vor ca adevărul să fie expus”, a spus el într-o declarație. „Faptul simplu este că aceste alegeri sunt departe de a fi terminate.”