16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:38

Miniștrii ALDE participă pentru ultima oară la ședința de Guvern

spot_img

Miniștri ALDE se vor afla azi, marți, ultima oară față în față cu premierul Viorica Dăncilă. La ora 13,00 are loc prima ședință de Guvern după ce ALDE a anunțat că iese de la guvernare. 

Miniştrii ALDE urmează să participe la şedinţă, a anunţat Viorel Ilie, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, la Digi 24.

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de azi sunt mai multe proiecte importante, care necesită prezenţa miniştrilor ALDE. Imediat după şedinţă, trei dintre cei patru miniştri îşi vor prezenta demisiile, a mai precizat Viorel Ilie.

Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, numită în această funcție cu doar o lună în urmă, a anunțat că, fără să treacă în PSD, nu va respecta decizia propriului partid de a-și da demisia din funcție la fel ca ceilalți trei colegi ai ei. 

Luni seara, liderul ALDE a anunțat că partidul pe care îl conduce a decis să renunțe la guvernare. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a explicat că formațiunea pe care o conduce va intra în opoziție și va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. 

Călin Popescu Tăriceanu a mai anunțat că renunță la candidatura pentru prezidențiale.