15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 0:12
No menu items!

Ministerul Turismului: A fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru bugetari

spot_img

Guvernul României a adoptat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026, a anunţat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar.

Ținta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă și creșterea productivității beneficiarilor, cât și stimularea dezvoltării turismului intern.

Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos.

Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanță pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale și urmărește, în perspectivă, creșterea gradului de colectare a creanțelor bugetare”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului.