12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:59

Ministerul Sănătății face apel la donarea de sânge pentru zecile de răniți din clubul Colectiv

spot_img

Ministerul Sănătății face apel la bucureșteni pentru a dona sânge, la orice spital din Capitală, pentru răniții în urma exploziei.

Până la ora 01.00, 154 de victime fuseseră transportate la spitalele din Capitală, cele mai multe dintre ele la Spitalul Floreasca și Universitar. Mulți dintre tinerii răniți mai ușor au ajuns cu taxiurile, mașinile sau chiar și pe jos la spitale, a declarat Raed Arafat. Unitățile sanitare abia fac față acestui aflux de persoane. Secretarul de stat a adăugat că toți răniții vor fi triați în funcție de gravitate și vor fi repartizați și la alte spitale, inclusiv din Ilfov și din alte zone din afara Capitalei.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că numărul victimelor incendiului din clubul bucureștean Colectiv este foarte mare și gravitatea arsurilor de care suferă “este pe măsură”.

“Sunt din ce în ce mai multe victime, din păcate, sunt redistribuite către spitalele de urgență care au și posibilitatea de a trata pacienții cu arsuri grave — Universitar, Floreasca, Bagdasar, care sunt în prima linie. Evident că vor fi redistribuiți și către alte spitale. Din păcate, numărul victimelor este foarte mare și gravitatea arsurilor este pe măsură. Acum redistribuim ventilatoarele și o să asigurăm ventilatoare pentru toți pacienții. Este un număr foarte mare de victime. Sunt eforturi și se mobilizează toată lumea. Sunt aduși medicii de acasă. Au și venit. În momentul de față, toate dispozitivele sunt în funcțiune. “

Răniții au nevoie și de sânge. Donatorii sunt așteptați la centrele de donare, sau la orice spital de urgență.

Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti
Str. C.Caracaş nr.2-8, sector 1

Punct de recoltare sangelui din Spitalul de Urgență Floreasca

Punct de recoltare sangelui din Spitalul Fundeni