30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:33
No menu items!

Ministerul Sănătății cere din nou DSU activarea Mecanismului de Protecție Civilă al UE. E vorba de 40.000 bolnavi de COVID

spot_img

Ministerul Sănătăţii (MS) a cerut vineri dimineaţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi a unui număr de 40.000 bolnavi COVID-19.

“Există promisiuni de sprijin şi din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate despre intenţia noastră de activare a mecanismului de protecţie civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienţilor noştri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

În contextul actual al valului 4 al pandemiei de COVID-19 este necesară asigurarea accesului bolnavilor COVID-19 cu forme usoare şi medii la tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi.

Marţi seară a fost primită o donaţie de 5206 fiole de anticorpi din partea statului italian, ca recunoştinţă a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care ţara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici şi asistenţi medicali care au lucrat în spitale din Brescia şi Lecco.

Raluca Dan