6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 1:58

Ministerul Sănătății anunță că testarea în farmacii va începe într-o săptămână

Românii se vor putea testa direct în farmacii într-o săptămână. Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a declarat că este posibil ca România să urmeze exemplul Marii Britanii care, într-un program extins de testare oferă cetățenilor două teste gratuite pe săptămână.

„Nu este deloc imposibil, este ceea ce ne dorim și noi, este ceea ce vom face în farmacii, pentru că este foarte important ca acest test să fie recoltat corect”, a spus medicul Andreea Moldovan, la Digi24.

Totuși fiecare farmacie în parte va decide asupra costului de testare. Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății kiturile vor fi livrate gratuit către farmacii, însă acestea își vor putea fixa un preț despre care ministrul Vlad Voiculescu a spus că „va fi competitiv și rezonabil”.

Secretarul de stat a mai spus că testarea rapidă în farmacii va începe cel mai probabil în România într-o săptămână.

“Este foarte important ca cei care recoltează aceste teste să știe să facă acest lucru și să facă așa cum trebuie”, a mai spus secretarul de stat.

“Se dorește ca testele să fie accesibile astfel încât persoanele care au cea mai mică suspiciune de infecție COVID, au minime simptome, să poată să-și facă acest test într-un mod simplu, la îndemână, fără să aștepte foarte mult”, a mai spus secretarul de stat.