4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:37
No menu items!

Ministerul Sănătății împarte fluturași la aeroport, călătorilor întorși din țările africane

spot_img

Ministerul Sănătății împarte, prin polițiștii de frontieră, foi cu informații despre epidemia Ebola, pasagerilor care intră în țară și se întorc din țările africane.

 ebola

Pliantele conțin informații despre virus, căile de transmitere, simptome, perioada de incubație și tratament. Foile au fost redactate de Ministerul Sănătății, pentru a fi împărțite tuturor călătorilor care vin din zone de risc – Guineea, Sierra Leone, Nigeria și Liberia.  Pasagerii sunt întrebați de poliția de frontieră țara de îmbarcare, nu cea de tranzit, deoarece România nu are curse directe dinspre țările vizate.

 Cei care prezintă deja febră, oboseală sau hemoragie, simptomele care pot apărea chiar și la 20 de zile de la data infectării, sunt îndrumați să sune la 112, pentru a fi direcționați către spitalele de boli infecțioase.

 Astfel de pliante vor fi împărțite și în porturi. Serbia are deja 14 persoane suspecte de Ebola. ultimul bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății arată că 1069 de oameni au murit din cei 1975 care au luat virusul până acum.

S.M.