17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:46
No menu items!

Ministerul Sănătăţii ia medicamente de la alte spitale pentru Institutul Oncologic

spot_img

medicamente

Institutul Oncologic primeşte prin transfer de la alte spitale medicamentele necesare, printre care analgezice, antiemetice şi antibiotice, pentru a se asigura de urgenţă tratamentul pacienţilor, până săptămâna viitoare, când vor ajunge la institut medicamentele şi materiale comandate, a anunţat Ministerul Sănătății.

Instituția a trimis, vineri seară, o echipă extinsă de control la Institutul Oncologic Bucureşti (IOB) pentru a se asigura că ”sunt luate toate măsurile de urgenţă, astfel încât să nu existe disfuncţionalităţi în asigurarea tratamentului pacienţilor internaţi”.

„Coordonatorul echipei, secretarul de stat Adrian Pană, a decis asigurarea de urgenţă prin transfer de la alte unităţi spitaliceşti din Bucureşti a unor cantităţi suficiente de medicamente uzuale (analgezice, antiemetice, antibiotice, diuretice etc), astfel încât să se asigure până săptămâna viitoare tratamentul fără probleme al pacienţilor internaţi, timp în care va ajunge la institut întregul stoc de medicamente şi materiale comandate pentru a nu mai exista disfuncţionalităţi în asigurarea tratamentelor”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

De asemenea, echipele de gardă au fost informate că medicamentele necesare există în farmacia spitalului şi pot fi acordate pacienţilor. În ceea ce priveşte medicamentele oncologice necesare tratamentului pacienţilor internaţi, acestea sunt disponibile în stocuri suficiente, potrivit MS.

Coordonatorul echipei de control va merge şi sâmbătă la IOB pentru a continua ancheta, rezultatele urmând să fie comunicate de Adrian Pană pe măsură ce controlul va înainta.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a decis, vineri, trimiterea „de urgenţă” a unei echipe de control la Institutul Oncologic Bucureşti, după ce mai mulți pacienți au reclamat că unitatea nu mai dispune de unele medicamente şi materiale sanitare.

C.C.