19.2 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 0:06
No menu items!

Ministerul Sănătăţii: Angajatul Aeroportului Sibiu care a murit nu avea gripă, dar unul dintre angajații internați are UPDATE

spot_img

gripa

  • UPDATE

Ministerul Sănătății a precizat miercuri că unul dintre angajații Aeroportului Sibiu internați după decesul unui coleg al lor are virusul gripal AH3N2.

Din cele două suspiciuni, a fost confirmat un singur caz de gripă umană, AH3N2, celălalt fiind infirmat. În prezent, starea persoanei contamitate cu virusul gripal uman este stabilizată şi se află sub tratament specific în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a comunicat rezultatele anchetei epidemiologice, în urma suspiciunilor de gripă la trei persoane angajate la Aeroportul Internaţional Sibiu.

Astfel, examenul anatomo-patologic arată că decesul persoanei din 6 ianuarie a fost cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni, precizează MS.

Diagnosticul stabilit de medicii legişti exclude decesul din cauza oricărei forme de gripă, mai arată MS.

Celelalte două persoane cu suspiciune de gripă au fost internate, izolate, li se administrează tratament specific şi li s-au prelevat probe, în vederea efectuării testelor la Institutul Cantacuzino din Capitală, acestea arătând prezenţa virusului AH3N2 la una dintre ele.

„Persoanele respective sunt stabile şi, în acest moment, manifestă forme uşoare de infecţie acută respiratorie. Acestea nu au avut niciun contact cu persoana decedată”, se mai arată în comunicatul MS.

Angajatul Aeroportului Sibiu care a murit luni nu avea gripă, arată diagnosticul stabilit de medicii legişti, potrivit cărora decesul a fost cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni.

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a comunicat rezultatele anchetei epidemiologice, în urma suspiciunilor de gripă la trei persoane angajate la Aeroportul Internaţional Sibiu.

Astfel, examenul anatomo-patologic arată că decesul din 6 ianuarie a fost cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni, precizează MS. Diagnosticul stabilit de medicii legişti exclude decesul din cauza oricărei forme de gripă, mai arată oficialii MS.

Celelalte două persoane cu suspiciune de gripă au fost internate, izolate, li se administrează tratament specific şi li s-au prelevat probe în vederea efectuării testelor la Institutul Cantacuzino din Capitală.

„Persoanele respective sunt stabile şi, în acest moment, manifestă forme uşoare de infecţie acută respiratorie. Acestea nu au avut niciun contact cu persoana decedată”, se mai arată în comunicatul MS. În plus, printre atribuţiile de serviciu ale acestor trei persoane de la aeroport nu intră contactul direct cu pasagerii.

MS mai precizează că Institutul Cantacuzino va finaliza miercuri seară testele privind prezenţa sau nu a virusului gripal.

Până în prezent, la nivelul României, evoluţia infecţiilor respiratorii acute se încadrează între limitele prognozate. De asemenea, de la începutul sezonului rece şi până în prezent, au fost depistate trei cazuri de gripă şi nu a existat niciun deces din această cauză.

R.D.